Bezienswaardigheden London
Travel

Bezienswaardigheden London: een top-3

London is de hoofdstad van Engeland. Het is niet alleen de hoofdstad, maar ook de grootste stad. In Londen wonen 9 miljoen mensen. De totale oppervlakte van de stad is 1.572 vierkante kilometer. De hoofdstad van Engeland ligt op een hoogte van 11 meter. In Engeland is het één uur eerder dan in Nederland. Wanneer het in Nederland 10 uur is, is het in Engeland 9 uur.

De hoofdstad van Engeland telt tal van bezienswaardigheden. Enkele voorbeelden zijn: de Tower of London, London Eye en het museum van Londen. Wil je meer weten over de mooiste plekken van de Engelse hoofdstad? Lees dan dit artikel!

Tower of London

De Tower of London is direct één van de populairste bezienswaardigheden in London. Dit kasteel is te bezoeken. Dit gebouw heeft door de jaren heen verschillende functies gekend. Het heeft de functies fort, museum en koninklijk paleis gedragen. Dit gebouw staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst.

In 1078 werd er opdracht gegeven om dit fort te bouwen. Het is namelijk gebouwd als ‘fort’. Deze opdracht werd gegeven door koning Willem I. Het moest een vierkant fort worden dat Londen moest beschermen tegen Normandische.

De forten die hiervoor gebouwd werden, waren van hout. Dit was het eerste fort dat gemaakt was van steen. De slotgracht is later gegraven. Hiervoor gaf Richard Leeuwenhart de opdracht. Nadat de slotgracht was gegraven, werd er een nieuwe verdedigingsmuur omheen gezet.

Het oorspronkelijk fort begeeft zich nu in het midden. De tower heeft vanaf het jaar 1204 als paleis gefunctioneerd. De laatste koning die hier gebruik van maakte, was Jacobus I. Dit was tussen 1566 en 1625. Na 1625 is het gebouw niet meer als paleis gebruikt. Sinds 1625 is dit gebouwd vooral gebruikt als gevangenis.

Wil je deze populaire bezienswaardigheid bezoeken? Dan heb je een kaartje nodig. De prijzen verschillen erg, het is vooral afhankelijk van je leeftijd. Zo kunnen leden gratis naar binnen. Deze leden kunnen bij nog 5 bezienswaardigheden gratis naar binnen. Hiervoor betalen ze eenmalig 60 pond. Voor mensen vanaf 18 jaar betaal je 29,90 pond. Kinderen vanaf 5 tot 15 jaar betalen 14,90 pond. 65-plussers en 16- en 17-jarige betalen 24.40 pond.

Ga je met je gezin? Dan kun je korting krijgen. Als je de exacte prijzen wilt weten, kun je het best op hun website kijken.

London EyeLondon Eye

Ongetwijfeld, hoort de London Eye bij de populairste bezienswaardigheden van Londen. Dit mega reuzenrad is 135 meter hoog, het werd gebouwd in 1998. Toen, was het nog het grootste reuzenrad van de wereld. De London Eye heeft een diameter van 120 meter, in totaal weegt dit reuzenrad 1.700 ton. Wil je een rondje mee in dit reuzenrad? Dan heb je de keuze uit 32 gesloten capsules. Het reuzenrad is 7 dagen per week op van 11:00 tot 18:00. Op feestdagen kunnen de openingstijden afwijken. Wil je op een feestdag in dit Reuzenrad? Dan kun je het best even op de website kijken. Aan dit reuzenrad hebben verschillende architecten meegewerkt. Dit waren allemaal architecten van het architecten-bedrijf Marks Barfield. Tickets kun je kopen vanaf 32,50 pond per persoon. Schrijf je je in voor de nieuwsbrief? Dan ontvang je 10% korting.

Een rit in dit reuzenrad duurt een half uur. Je hebt 360 graden uitzicht. Je kijkt uit op de Engelse hoofdstad. Als je meerdere bezienswaardig wilt bezoeken, kun je een combinatieticket kopen. Je krijgt dan korting op beide tickets wanneer je deze in één keer koopt. Hierdoor kun je al snel 10 euro per persoon besparen. Tickets kun je online kopen via londoneye.com. Het is ook mogelijk om tickets bij de deze bezienswaardigheid zelf te kopen, echter raden wij dit niet aan.

Het kan namelijk zijn dat je uren in de rij staat en alsnog niet aan de beurt komt.

BIG BEN LONDONBig Ben

De Big Ben is de grootste klokkentoren van London. Het is de zwaarste klok ter wereld. Ondanks dat veel mensen deze klokkentoren de ‘Big Ben’ noemen, heet het tegenwoordig de ‘Elizabeth Tower’. De hele toren wordt ook regelmatig de Big Ben genoemd. De klokkentoren is ongeveer 100 meter hoog. Ooit stond deze kerktoren recht, op dit moment staat de toren een beetje scheet. Dit komt door werkzaamheden onder de grond.

De kerk waarbij deze klokkentoren hoort, is te bezoeken. Tickets zijn op verschillende websites online te koop. Dit zijn bijna allemaal combinatieticket. Deze kerktoren staat in de buurt van andere bezienswaardigheden. Niet gek dus, dat er veel combinatietickets aangeboden worden. Tickets zijn beschikbaar vanaf 20 euro.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.