besparen op streamingsdiensten
Entertainment Money Technology

Geld besparen op streamingsdiensten: hoe kan dat?

Netflix, Videoland en Disney+ vallen onder de grootste streamingsdiensten van dit moment. Vooral in de coronacrisis werden videostreamingsdiensten wereldwijd dagelijks gebruikt. Maar ieder platform heeft een ander aanbod aan films en series, zo komt het veel voor dat mensen abonnementen hebben afgesloten bij meerdere streamingsdiensten. Jij bent er daar misschien een van. Dan kunnen de kosten hard oplopen. Of misschien wil je graag een abonnement bij een streamingsdienst afsluiten, maar vind je de kosten vrij hoog. Hoe dan ook, in deze blog lees je vijf tips om geld te besparen op streamingsdiensten.

besparen op streaming services1. Maak gebruik van de proefperiodes

De eerste tip is simpel: maak gebruik van de proefperiodes die iedere streamingsdienst aanbiedt. Als je een specifieke film of serie wilt kijken via een video streaming platform, zorg dan dat je weet wat de release datum is van die film of serie. Zorg vervolgens dat je wacht tot alle delen en afleveringen online staan. Het komt tegenwoordig namelijk steeds vaker voor dat afleveringen van series niet in een keer worden toegevoegd, maar bijvoorbeeld wekelijks online worden gezet. Sluit dan een proefperiode af.

Per streamingsdienst verschilt de duur van de proefperiode. Zo duurt deze bij Amazon Prime Video en Ziggo Movies & Series een maand. Bij Videoland kun je twee weken gratis kijken en bij onder andere Disney+, Apple TV, Streamz en NLziet krijg je een week gratis toegang.

2. Deel je account

Een veelvoorkomende manier om de kosten van streamingsabonnementen lager te houden is het delen van je account. Bij de meeste streamingsdiensten kun je op meerdere apparaten tegelijk gebruik maken van de streamingsdienst. Wanneer je de kosten deelt zijn deze uiteindelijk vrij laag per persoon. Ook kun je onderling afspreken dat de een bijvoorbeeld betaald voor Netflix, en de ander voor Videoland. Dit kun je ook met een groep van drie of vier personen doen. Zo krijg je toegang tot nog meer streamingsdiensten terwijl je er maar voor één betaald.

Let wel goed op dat je het delen van je account alleen doet met vrienden en familie; met iemand die je echt vertrouwd. Zorg er ook voor dat je een wachtwoord hebt wat je nergens anders voor gebruikt. Zo voorkom je dat je inloggegevens worden verspreid en dat anderen ook op bijvoorbeeld je e-mail kunnen inloggen. Door gebruik te maken van een VPN met een proxy kan je trouwens vaak heel wat meer series en films zien: een gouden tip!

3. Maak gebruik van deals van providers

We zijn er dol op: kortingen. Providers van internet- en tv-abonnementen delen regelmatig grote kortingen op streamingsdiensten uit en nog béter; soms worden streamingsdiensten tijdelijk gratis afgegeven. Een voorbeeld hiervan is wanneer je zowel Ziggo als Vodafone klant bent, dan kun je gratis toegang krijgen tot Ziggo Movies & Series L. Ook een abonnement van Viaplay is met korting verkrijgbaar via Ziggo en KPN. Bij T-Mobile kregen klanten die het ‘internet thuis’ abonnement afsloten zelfs zes maanden Videoland cadeau. Mocht je een abonnement afsluiten of al klant zijn van een bepaalde provider, dan kun je mogelijk dus van extra voordelen profiteren.

besparen netflix disney amazon prime

4. Abonneer alleen als je het echt gaat gebruiken

Twijfel je of je een streamingsdienst wel echt gaat gebruiken? En heb je de proefperiode al gebruikt? Sluit dan geen abonnement af. Het is zonde om zoveel geld uit te geven aan een streamingsdienst die je hooguit maar een of twee keer per maand gebruikt. Staat er een specifieke film of serie op het platform die je gezien móét hebben? Vraag dan aan vrienden of familie die wel geabonneerd zijn of je bij hun mag kijken. Op deze manier bespaar je onnodige kosten.

5. Koop een jaarabonnement

Een jaarabonnement klinkt als een dure investering, maar als je zeker weet dat je een streamingsdienst voor lange tijd intensief gaat gebruiken is dit toch echt een aanrader. Een jaarabonnement is namelijk relatief goedkoper dan maandabonnementen. Niet iedere streamingsdienst biedt een jaarabonnement aan. Bij Netflix en Disney+ is er geen verschil. Bij HBO Max daarentegen krijg je minstens 34% korting als je direct een jaarabonnement afsluit. En ook de kosten van Discovery+ liggen bij een jaarabonnement lager dan wanneer je maandelijkse kosten hebt. Als je er dus zeker van bent dat je een streamingsdienst gaat gebruiken, dan kun je op deze manier veel geld besparen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.