verveine thee
Health

De grote voordelen van Verveine thee voor jouw gezondheid

Verveine is de Franse benaming voor het plantje dat wij ook wel kennen als ijzerhard of citroenverbena. Verbena betekent ‘venuskruid’. Voor de Grieken en Romeinen was dit een heilig kruid. Tevens stond de plant symbool voor verdraagzaamheid en vrede. Verveine werd tegen vrijwel alle ziektes gebruikt als medicijn. Van oorlogswonden tot kiespijn, verveine werd overal voor ingezet. Tegenwoordig vinden we verveine vooral op de menukaart bij de thee. Verveine thee is erg populair en dat is niet alleen om de frisse en citroenachtige smaak, maar ook nu speelt de heilzame werking van de thee een grote rol. In deze blog lees je de positieve effecten van verveine thee op je gezondheid.

1. Verbena is een ontgifter

Ten eerste is verveine thee een natuurlijke ontgifter. Het kruid helpt je lichaam bij het wegspoelen van gifstoffen. Deze gifstoffen komen in je lichaam door bijvoorbeeld uitlaatgassen, consumptie van bewerkt voedsel en cosmeticaproducten en worden vervolgens opgeslagen in weefsels en cellen. Het kruid van de verbena plant maakt onder andere je lever en nieren goed schoon, waardoor de gifstoffen worden afgevoerd. Door verveine thee wordt je lichaam dus een stuk schoner en daarmee ook gelijk wat gezonder. Het is daarom goed om de thee met enige regelmaat te drinken.

verveine thee drinken2. Het kruid werkt kalmerend

Daarnaast heeft verveine een kalmerende werking. Handig dus wanneer je last hebt van zenuwen. Tevens werkt het opwekkend en aansterkend. Verveine thee stimuleert het parasympatisch zenuwstelsel. Dit zijn de zenuwen die zorgen voor onbewuste lichamelijke acties, denk maar aan ademen en slapen. Je kunt de verbena thee dus gebruiken tegen nervositeit, zwakheid, angst en zwakke zenuwen, maar ook wanneer je je niet lekker voelt, ziek bent, hoofdpijn of migraine hebt.

3. Verveine thee is hoeststillend

Last van hoest en slijmen? Dan kan verveine thee je van dienst zijn. De stoffen in het verveine kruid hebben de eigenschap om slijmen te laten oplossen. Hierdoor wordt het ophoesten van slijm een stuk makkelijker. Verveine is hoeststillend. Wat ook erg fijn is, is dat verveine thee transpiratie bevordert en een verkoelende werking heeft. Dus ook wanneer je last hebt van koorts, astma of gezwollen lymfeklieren is een kopje verbena thee precies wat je nodig hebt.

4. Het kruid is goed voor de spijsvertering

Verbena stimuleert zowel de eetlust als de spijsvertering. In de plant zitten bitterstoffen en die bieden ondersteuning van de gal- en leverwerking. Dit zorgt dus voor een bevordering van de spijsvertering. Om deze reden wordt verveine thee dan ook vaak na een maaltijd gedronken. Niet alleen om de bevordering van de spijsvertering, maar ook omdat het kruid over een ontkrampende eigenschap beschikt. Het helpt dus bij het voorkomen en verminderen van maagpijn, maagdarmkrampen, lever sufficiëntie en galproblemen.

5. Verveine werkt ontstekingsremmend

Verveine thee is een uitstekende manier om ontstekingen te voorkomen en verminderen. Het kruid kan hulp bieden om gezwollen spieren en gewrichten te verkoelen en verzachten. Dit komt omdat de plant vol zit met antioxidanten, zoals vitamine C. Een ander voordeel is dat de kans op acne en andere huidproblemen ook worden verminderd door de ontstekingsremmende werking. Daarnaast is verbena thee een natuurlijk antihistaminicum. Dit houdt in dat symptomen van eventuele allergieën worden verminderd. Moet je vaak plassen? Of heb je pijn tijdens het plassen? Ook dan doet verveine thee wonderen. Het vermindert de frequentie en de pijn.

6. Verveine thee verkleint de kans op hartaandoeningen

Een kopje verveine thee brengt dus heel veel gezonde gevolgen met zich mee. Verbena bevat flavonoïden. Dit is een stof die het risico op hartaandoeningen kan verkleinen. Daarnaast zorgen alle andere voordelen ervoor dat je algehele gezondheid verbetert. Hoe schoner en gezonder je lichaam, hoe minder snel ziek je wordt. Hoe gezonder je bent, hoe gelukkiger je vaak bent. Als je regelmatig verbena theedrinkt, en als dit gepaard gaat met een gezond voedingspatroon en regelmatige lichaamsbeweging is er een grote kans dat jij goed in je vel komt of blijft te zitten. Zie het drinken van verveine thee dan ook als investering in jezelf.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.